Szökni próbált, de balesetet szenvedett egy embercsempész Zalában


Elfogtak egy albán embercsempészt, aki a rendőrök jelzése ellenére nem állt meg mikrobuszával, néhány kilométerrel távolabb azonban a jármű balesetet szenvedett. A férfi egy rókalyukban próbált elbújni – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján.

A rendőrök hétfő hajnalban a Murarátkán átvezető úton akartak ellenőrizni egy bolgár rendszámú mikrobuszt, a sofőr azonban figyelmen kívül hagyta a rendőri karjelzést és továbbhajtott. Néhány kilométerrel távolabb, Tormaföldén a jármű egy beton támfalnak ütközött. A baleset után a buszban utazók elfutottak.
A rendőrök rövid időn belül elfogtak hat afgán férfit, valamint a feltételezhetően a járművet vezető albán férfit.

A menekülők az árokban, illetve egy vadászles tövében rejtőztek el, az albán sofőr pedig egy rókalyukban próbált elbújni a rendőrök elől.

Késő délelőtt Tornyiszentmiklós közelében fogtak el további három afgán utast, akik közül egy ember súlyos, egy pedig könnyű sérülést szenvedett a baleset következtében.

Az illegális bevándorlóknak sem a beutazáshoz, sem a magyarországi tartózkodáshoz nem voltak megfelelő papírjaik. Azt elmondták, hogy a sofőr pénzért vitte volna őket Olaszországba.

A rendőrök az ügyben embercsempészés gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a 31 éves albán férfi ellen, akit őrizetbe vettek, továbbá lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet is.

mti