Őrizetben maradnak a Nagydobronyban elfogott drogcsempészék


Hatvannapos őrizetet rendelt el az ungvári városi-járási bíróság három, kábítószer-csempészéssel gyanúsított magyar állampolgárral szemben – adták hírül szerdán kárpátaljai hírportálok.

A jelentések szerint a bíróság biztonsági okból rendelte el ezt az intézkedést a három magyar férfival szemben, akiket a rendőrség, a nemzetbiztonsági szolgálat (SZBU) és a katonai ügyészség munkatársainak közös akciója során fogtak el az ukrán-magyar határhoz közeli Nagydobronyban június 8-án este, miközben négy kilogrammnyi ópiumot akartak eladni.

Alternatívaként a bíróság fejenként 408 ezer hrivnya (mintegy 4,5 millió forint) óvadékot állapított meg a magyar állampolgárok szabadlábon való védekezéséhez.

Sajtóközlések szerint a három férfi elfogásakor két személygépkocsijukban a nyomozók fehér színű anyagot – feltételezések szerint nyers ópiumot – tartalmazó négy műanyag zacskót találtak. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke elérheti a 20 ezer dollárt. A magyar állampolgárok ellen a hatóságok kábítószer illegális előállítása, birtoklása és szállítása címén indítottak büntetőeljárást. Ha a bíróság bűnösnek találja őket, 9-től 12 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak – írta az MTI.

Kábítószer-kereskedőket fogtak el Nagydobronyban (videó, képek)

Már egy ideje figyelték a dílereket a hatóságok, amikor szerdán a délutáni órákban elfogták őket Nagydobronyban az iskola előtti parkban. A rendőrség információi szerint a drogot autóval sikerült becsempészni az országba, melynek részleteit még vizsgálják. A két autóban talált drog (nyers ópium) piaci értéke nagyjából 12 ezer dollárra tehető.