Orosz szurkolókat tartoztattak le a szlovák meccs előtt


Hét személyt vettek őrizetbe szerdán Lille-ben, nem sokkal az orosz-szlovák Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt.

A helyi rendőrprefektus, Michel Lalande elmondta: oroszokat, szlovákokat és egy ukrán nőt fogtak el a közrend megzavarása miatt.

“Az első menetet megnyertük, és most a másodikat kell. Cunamit ígértek, de nem történt semmi” – jegyezte meg Lalande.

Lille-ben több mint 2000 rendőr, illetve biztonsági személy lát el szolgálatot. A prefektus hangsúlyozta: a legfontosabb feladatuk, hogy az orosz szurkolók ne keresztezzék azon angol drukkerek útját, akik a csütörtöki, Wales elleni találkozóra tartanak a közeli Lens-ba.

Kedden megint oroszok balhéztak a városban, és mint Marseilles-ben, ezúttal is az angolokat találták meg, csakhogy a bunyóba most beszálltak Wales szurkoló is, akik korábban békésen söröztek az angol szurkolókkal.

mti

EURO-2016 – Felfüggesztett kizárással büntetik az orosz csapatot

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) etikai bizottsága szurkolói viselkedés miatt felfüggesztett kizárással büntette a franciaországi Európa-bajnokságon szereplő orosz válogatottat, az orosz szövetséget pedig 150 ezer eurós büntetéssel megfizetésére kötelezte. “A vádak között nézőtéri rendbontás, pirotechnikai eszközök használata és rasszista megnyilvánulások szerepelnek” – áll az UEFA keddi közleményében.