A csúcsszintű orosz-EU párbeszéd felújításáról és az energetikáról tárgyalt Putyin és JunckerAz Oroszország és az Európai Unió közötti csúcsszintű párbeszéd felújításáról és energetikai kérdésekről tárgyalt egymással Vlagyimir Putyin orosz államfő és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, a szankciók eltörlésének kérdése nem szerepelt a napirenden – közölte csütörtökön Vlagyimir Csizsov, az EU mellett működő orosz diplomáciai képviselet vezetője.

Russian President Vladimir Putin attends a meeting with his Tajikistan's counterpart in Dushanbe on September 15, 2015 before a meeting of the Collective Security Treaty Organisation (CSTO). AFP PHOTO / RIA NOVOSTI / MIKHAIL KLIMENTYEV        (Photo credit should read MIKHAIL KLIMENTYEV/AFP/Getty Images)

“A szankciók témáját nem vitatták meg, a szankciók nem képezik Oroszország és az EU párbeszédének témáját. Mi nem vitatjuk meg ezt a problémát, amelynek létrehozásához Oroszországnak semmi köze” – jelentette ki Csizsov.

Az orosz diplomata szerint Putyin és Juncker négyszemközti megbeszélésén szó esett az orosz-EU csúcstalálkozók gyakorlatának felújításáról.

mti