A befektetők nem fordultak el Krímtől


A nyugati szankciók nem gátolják a külföldi források felkutatását és a befektetéseket a Krímen, mondta a félsziget vezetője.

 

A nyugati vállalatok továbbra is aktívan befektetnek a Krím félsziget gazdaságába, a Nyugat Oroszország elleni szankcióinak ellenére is. Erről Szergej Akszjonov, a Krím félsziget vezetője nyilatkozott a szentpétervári nemzetközi gazdasági fórumon. „Nincsenek globális problémák. Úgy gondolom, hogy a szankciókat hamarosan el is felejthetjük, mivel ezek haszontalanak azok számára, akik ezeket bevezették. Oroszország kibírja mindezt” – mondta Akszjonov. A Krím félsziget vezetője azt is megjegyezte, hogy a gazdasági fórumon legalább 30 befektető fejezte ki, hogy üzleti vállalkozásba kezdene a félszigeten. „Nyilvánosan nem fogjuk megnevezni ezeket a vállalatokat. Számunkra az eredmény a fontos” – mondta a politikus.

A félsziget vezetése érdekelt abban, hogy megfelelő befektetői környezetet alakítson ki, ezért most számukra az a fontos, hogy az engedélyeztetéseket felgyorsítsák és egyszerűsítsék a bürokráciát.