Rekkenő hőséget hoz a jövő hét


Elvétve záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A hőmérséklet meghaladhatja a 30 fokot.

Vasárnap délután délnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, és egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Kiterjedt, intenzív csapadékrendszer érkezhet, mely több helyen okozhat felhőszakadást viharos szélrohamokkal. Egyre inkább megerősödik az északi szél. Nyugaton 22–27, keleten 28–30 fok között alakulhat a hőmérséklet. Kettős fronthatás valószínű – írja a Köpönyeg.

Hétfőn a Dunántúlon és északon a nap első felében még többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. A középső és a keleti országrészben már a reggeli óráktól kezdve csökken a felhőzet, és sok napsütésre van kilátás. Az északnyugati szél élénk lesz. A borongósabb dunántúli tájakon 21–25, máshol 26–30 fok között alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás terheli szervezetünket.

Kedden az ország nagy részén gyengén felhős, napos idő lesz, de a Tiszántúlon gyakran lesz erősen felhős az ég. Utóbbi tájakon záporok, zivatarok is kialakulhatnak – főleg a nap első felében. 26 és 31 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerdán ragyogó nyári napsütés valószínű, kevés gomolyfelhő mellett. Kicsi az esély frissítő zivatarra. A hőmérséklet tovább emelkedik: délután már szinte országos hőség várható 29-34 fokos maximumokkal.