Elfogták a pakisztánit, aki késsel támadt Budapesten egy fiatal nőre


Előzetes letartóztatásba került az a 20 éves pakisztáni férfi, aki a gyanú szerint a múlt héten késsel támadt egy fiatal nőre Budapesten azért, hogy az értékeit megszerezze – közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a nyomozás adatai szerint csütörtök éjjel a VIII. kerületben a pakisztáni férfi egy késsel fenyegette meg a nőt, aki ennek hatására átadta neki az értékeit. A férfi ezután elmenekült a helyszínről, a rendőrök azonban másnap elfogták.
Közölték, az ügyészség kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

Az ügyészi indítvány szerint a bűncselekmény jelentős tárgyi súlyú, emellett a pakisztáni állampolgárságú férfi Magyarországon sem lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel, sem jövedelemmel nem rendelkezik, ezért fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

A bíróság a gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte, a végzés azonban nem jogerős – tették hozzá.
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton az M1 aktuális csatornán azt mondta, a pakisztáni férfit korábban a határon fogták el tiltott határátlépés miatt. Menekültkérelmét elutasították, ez ellen fellebbezett, hat hónappal később Bicskére került, majd onnan érkezett Budapestre.