Ukrajna öt év múlva visszaszerezheti a donbásszi területeket


Pavel Zsebrivszkij, Donyeck megye kormányzója szerint Ukrajna öt év múlva visszaszerezheti a két donbásszi köztársaság uralma alatt lévő területeket.

Az ukrán hivatalnok erről június 20-án nyilatkozott a Novoe Vremja oldalnak. Zsebrivszkij véleménye szerint a földek visszaszerezésének egyik módja, ha katonai úton támadják meg a felkelőket. „Hadsereget építünk és öt év múlva visszahódítjuk” – mondta a kormányzó. Elmondása szerint e területek fölötti irányítás visszaállításának másik módja, ha erősítik az Oroszország elleni szankciókat.

„A nemzetközi közösségnek meg kell értenie, hogy ez nem Ukrajna problémája, hanem az egész világé. A szankciók meghosszabbítása és a nyomásgyakorlás ahhoz vezet majd, hogy a Kreml kénytelen lesz békén hagyni Ukrajnát”

– mondta Zsebrivszkij. Nemrég olyan bejelentést is tett, hogy Ukrajnának vissza kellene szereznie azokat a területeket is Oroszországtól, amelyek több évszázaddal ezelőtt Ukrajnához tartoztak. Donyeck megye kormányzója szívesen folyatná a harcokat és készen is áll a folytatásra – írta a Lenta.ru.