Jégverés Kárpátalja több településén


A helyenként ökölnyi nagyságú jégdarabok a legnagyobb károkat a Nagyszőlősi járás településein okozták, több száz ház tetőszerkezetét rongálva meg.

Több hullámban heves zivatarokkal kísért jégeső pusztított kedd reggel és délelőtt Kárpátalja több térségében, a helyenként ökölnyi nagyságú jégdarabok a legnagyobb károkat a Nagyszőlősi járás településein okozták, több száz ház tetőszerkezetét rongálva meg – írja az MTI.

Pusztító jégeső Tiszabökényben (videó)

Több településen rekord méretű jégdarabok hullottak. A legnagyobb pusztítást Tiszabökény községben okozta a vihar, az ökölnagyságú jég elverte a termés nagy részét. A helyiek nem emlékeznek hasonlóra. Szakértők szerint az ehhez hasonló természeti csapásokra a jövőben egyre többször számíthatunk.

Nagyszőlősön járási operatív törzset hoztak létre a természeti csapás okozta károk felmérése és következményeinek felszámolása céljából. Mihajlo Ruszanyuk, a nagyszőlősi járási állami közigazgatási hivatal elnöke a sajtónak nyilatkozva közölte, hogy a járás településein kárfelmérő bizottságok működnek, amelyek délutánra összesítik a természeti csapás által okozott lakossági károkat, és az elektromos művek hibaelhárítói mindenütt helyreállítják az áramellátást – adta hírül a Goloskarpat.info nagyszőlősi hírportál.

Nagykép

Délelőtt Munkács fölött vonult át heves zivatar jégesővel. A városra több mint 10 percen át hullottak dió nagyságú jégdarabok. Károkról egyelőre nem érkezett jelentés.

Ugyancsak jégverés volt reggel a Szolyvai és a Técsői járásokban. Az utóbbiban a vihar több helyen fákat döntött az utakra.

Nagykép

Nagykép

képek: reformatus.com.ua

Közel 7000 ház megrongálódott és többen megsérültek a jégveréstől Kárpátalján (képek)