Viszatért a foci-Eb-re a kiutasított orosz drukker


Két nappal kiutasítása után hétfőn már újra Franciaországban volt Alekszandr Sprigin, az Összoroszországi Szurkolói Egyesület elnöke. A média korábban még azt közölte, hogy a férfit nem térhet vissza a foci-Eb idején, de a Wales-Oroszország meccs előtt mégis egy jeggyel a kezében pózolt Toulouse-ban – közölte a hirado.hu.

A francia hatóságok június 16-án utasítottak ki 20 orosz szurkolót, köztük Alekszandr Sprigint, az Összoroszországi Szurkolói Egyesület elnökét. A szélsőjobbos ultravezér június 12-én szombaton csatatérré változtatta huligánjaival együtt Marseille-t, ahol két napon át verték egymást az orosz és angol szurkolók.

Spigrin visszaérkezése után rögtön felhívta az AFP hírügynökséget, és elújságolta nekik, hogy a francia hatóságok azt mondták neki, hogy valójában nem tiltják ki az országból, csupán kiutasították. A vízumát sem vonták vissza, így szerinte nem vádolhatják meg illegális határátlépéssel, jogosan tartózkodik az Európai Unió területén.

Még egy Twitter-üzenetet is küldött a Wales-Oroszország meccs előtt a stadionnál. Rizikós üzenetével elárulta tartózkodási helyét, így a rendőrség is könnyen a nyomára bukkant. Pechére elmaradt az orosz örömünnep: a válogatott csúfos veresége szenvedett hétfő este.