Az EU mind a 28 tagországa elfogadta a melegek jogegyenlőségét


Mind a 28 tagállam által elfogadott konklúziókra jutott az Európai Unió Tanácsa még múlt pénteken, június 17-én az európai melegjogokat, egészen pontosan az LMBTI-személyek egyenlőségét illetően – adta hírül tegnap a Dívány.hu.

A Tanács kimondta: semmilyen diszkrimináció nem engedhető meg az LMBTI emberekkel szemben e státuszuk alapján, és egyúttal felkérte az Európai Bizottságot, hogy évente – már 2016-ban is – készítsenek egy felmérést arról, hogyan alakulnak az egyenlőségi kérdések az Unión belül. A határozat alapján felkérték a tagállamokat, hogy segítsék azon szervezetek munkáját, amelyek az LMBTI-személyek egyenlőségét tűzték ki célul és fokozzák az ilyen szervezetek intézményi támogatását – számolt be a Dívány.hu a Pinknews híre alapján.

A konklúzióknak természetesen kötelező érvényük nincs, viszont egy komoly jelzés arra, hogy az Európai Unió egésze nagyon komolyan gondolja az emberek közötti egyenlőséget, hiszen a Tanács konklúzióit ezúttal mind a 28 tagállam elfogadta, köztük a korábbi próbálkozást márciusban a Nemzeti Alaptörvényben foglalt családi értékekre hivatkozva megvétózó Magyarország is.