Ennyit hozott eddig az Eb a játékosoknak


Tegnap a német válogatott győzött az északírek ellen, ezzel hazánk biztosan továbbjutott a legjobb tizenhat közé. A továbbjutással nem csak elismerés, hanem anyagi haszon is jár az MLSZ számára.

Ahogy már korábban megírtuk, nyolcmillió eurót (azaz 2,5 milliárd forintot) kapott az MLSZ azzal, hogy a csapat kivívta az Eb-szereplést. Ezzel együtt a stáb és a játékosok is milliókat kerestek. A csoportkör meccsein minden további győzelem egymillió, a döntetlen pedig félmillió eurót jelent a szövetségnek, illetve a csapatnak. Azaz már az eddigi két mérkőzés során is közel 500 millió forintot “fociztak össze” Dzsudzsákék.

A legjobb tizenhat közé jutásért pedig másfélmillió eurót utal az UEFA az MLSZ-nek. Tehát ha szerdán esetleg nem sikerülne legyőzni a portugál válogatottat, akkor is 11 millió eurót hozott az Eb-szereplés a magyar szövetségnek.

Egy szerda esti döntetlen ismét félmillióval, a magyar győzelem pedig egymillió euróval növelné az eddig is szép bevételt.

Vági Márton, az MLSZ főtitkára korábban az M4 Sportnak azt nyilatkozta, hogy a tiszta nyereség harminc százalékát osztják szét a játékosok között a selejtezőkön nyújtott teljesítmény, valamint a pályán töltött játékpercek függvényében. Ezek alapján több tízmillió forintos bónuszban részesülnek a labdarúgók is. A stáb az összeg 20 százalékából kap, a fennmaradó összeg a szövetség költségeinek fedezésére szolgál: utazás, edzőtábor, szállás és egyéb költségek.

Egy esetleges negyeddöntős szereplés ismét 2,5 millió euróval emelné a szövetség bevételét, amit egyébként a keddi UEFA bírság 85 ezer euróval “rövidített meg”.

A magyar válogatott este 18:00 órakor játssza az Eb eddigi legnehezebb mérkőzését a portugálokkal szemben, Lyonban. A helyszínre több mint húszezer magyar szurkolót várnak a szervezők, és az előzetes adatok szerint az ötvenötezres stadiont megtöltik a nézők. A hatalmas magyar létszám miatt módosították már az előre tervezett találkozási pontot is a Storck-csapat drukkerei számára.

Az esti mérkőzésre már közel kétszázezren tették meg tétjeiket a fogadóirodáknál, nagyjából 70 ezren várnak portugál győzelmet. Magyar győzelem esetén ugyanis több mint hatszoros pénz jár a helyesen tippelőknek, a döntetlenre jelenleg 4,2 az odds, míg a portugálok sikere mindössze másfélszeres pénzt fizet.

mti