Levegőbe repítettek egy fegyverraktárat Líbiában, sok a halott


Felrobbant egy fegyverraktár a líbiai fővárostól, Tripolitól nagyjából 70 kilométerre keletre fekvő Garabulli városban. Az épület a tripoli egységkormánnyal szövetséges miszrátai milíciához tartozik, és helyi fegyveresek támadták meg. Eddig 29 halottról érkezett hír és többtucatnyian megsebesültek – közölték líbiai tisztségviselők.

Egy biztonsági tisztviselő azt mondta, hogy a fegyverraktárat garabulliak támadták meg.

A robbanás oka nem ismert, de akkor következett be, amikor a helyiek behatoltak oda – tette hozzá egy másik tisztviselő. Az áldozatok száma valószínűleg nő még.

A város lakói arról számoltak be, hogy nem sokkal később összecsapás tört ki a miszrátai fegyveresek és helyiek között, mert a milícia egyik tagja nem volt hajlandó fizetni egy élelmiszerboltban.

Eközben folytatódtak a harcok Moammaer Kadhafi volt líbiai diktátor szülővárosának, Szirtnek az Iszlám Államtól történő visszavételéért. A tripoli egységkormányhoz hű erők legalább 18 fegyverese meghalt és 70 megsebesült a szélsőségesekkel vívott harcokban.

Az egységkormányhoz hű erők tisztviselői közölték, a harcokban az Iszlám Állam több tucat fegyverese halt meg. A terroristák válaszul gépkocsis öngyilkos merényletek sorozatát hajtották végre a várost ostromló milíciák ellen.

mti