Elindult Zánkára a kárpátaljai iskolások első csoportja


Június 16-án az Erzsébet-program keretében sikeresen elindult Zánkára a kárpátaljai iskolások első turnusa.
A diákokat és kísérőtanárokat az utazást megszervező Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség munkatársai várták az Asztély–Beregsurány határátkelőnél, felügyelve, hogy az átkelés és az indulás során minden kellő rendben történjen – írta a Kárpátalja hetilap.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával tavaly közel 3000 kárpátaljai diák és az őket kísérő pedagógusok tölthettek el hét napot és hat éjszakát a Balaton-parti Zánkán. A program keretében idén is hasonló számú kárpátaljai iskolás vehet részt a Balaton-parti táborozáson, akiket a remélhetőleg végig kitartó jó idő mellett tartalmas programokkal is várnak.

karpataljai-gyerekek-ERZSEBET TABOR
MTI fotó

Az első turnusban a Verbőci Középiskola, a Salánki Mikes Kelemen Középiskola, a Guti Általános Iskola, a Rafajnai Általános Iskola, a Nagyberegi Középiskola, a Zápszonyi Általános Iskola, a Mezőkaszonyi Középiskola, a Beregszászi Zrínyi Ilona Középiskola, a Beregszászi 6. sz. Általános Iskola, a Kisdobronyi Középiskola, a Tiszaágteleki Általános Iskola, a Munkácsi 3. Sz. II. Rákóczi Ferenc Középiskola összesen 220 diákja, s velük 33 kísérőtanár utazott el. A határátkelő túloldalán öt, az Erzsébet-program logójával és korábbi tábori pillanatképekkel felmatricázott busz várta őket, melyekről kárpátaljai arcok is mosolyogtak.