Baloga: nem fenyegetőztem és nem verekedtem


Viktor Baloga közösségi oldalán cáfolta azokat a vádakat, miszerint megverte az érdekeltségébe tartozó, munkácsi székhelyű M-stúdió regionális televízió csatorna igazgatóját.

„Nem akartam reagálni a mocskolódásra, de úgy döntöttem leírom valójában mi történt. Tényleg én vagyok az egyik alapítója a szóban forgó csatornának és ezt eddig sem titkoltam. Pont ezért is mentem be az M-stúdió szerkesztőségbe, hogy a menedzsmenttel megbeszéljek néhány irányítási kérdést. Az utóbbi időben elég sok ilyen dolog gyűlt össze” – írta Baloga kiemelve, hogy kizárólag a vezérigazgatóval akart beszélni, nem pedig szerkesztőkkel, újságírókkal.

„Volodimir Subeccel a diskurzus, valahogy szóváltásba torkollott, elismerem, hogy megemeltem hangom, de fenyegetésről és tettlegességről szó sem volt. Elismerem visszafogottabbnak kellett volna lennem” – állítja a politikus folytatva azzal, hogy az esetet a politikai ellenfelei fújták fel. Szerinte a rendőrségi feljelentést sem észérvekre alapozva, hanem érzelmi alapon, felindulásból írták, ezért abban bízik, hogy az újságírók átgondolják és visszavonják azt.

Közben Mikola Tomenko az ukrán parlament szabad sajtóért felelős bizottságának elnöke bejelentette, hogy követeli az eset főügyészség általi kivizsgálását. Az ukrán törvények értelmében tilos a cenzúra és az újságírók munkájának akadályozását büntetendő.

„A főügyészségnek haladéktalanul reagálnia kell az említett TV társaság elleni fenyegetésre és helyzetre, amit a parlamenti képviselő követett el és ezután a törvények szerint el kell járnia” – mondta Tomenko.