Halálos áldozatai is vannak az újabb erdőtűznek Kaliforniában


Újabb erdőtűz pusztít Kaliforniában csütörtök óta, már két ember halálát okozta, és leégett mintegy száz épület. A hatóságok azt mondták: elképzelhető hogy vannak további halálos áldozatok a romok alatt.

Az utóbbi napokban számos helyen szélsőséges volt az időjárás az Egyesült Államokban. Az amerikai Közép-Nyugaton és az északi Minnesotában tornádók söpörtek végig, délen és délnyugaton – Texasban, Arizonában, Új-Mexikóban és Kaliforniában – pedig elviselhetetlen hőségre és óriási szárazságra panaszkodnak, illetve erdő- és bozóttüzek pusztítanak.

Új tűz keletkezett – az idei egyik legsúlyosabb – csütörtökön a kaliforniai Kern megyében, Bakersfield várostól 70 kilométerrel északkeletre, és már 12 ezer hektárnyi területet felperzselt. Amellett, hogy a leégett épületek romjai között találtak két halottat, három tűzoltó füstmérgezéssel került kórházba. Több száz embernek kellett már elhagynia az otthonát, amelyet veszélyeztet a tűz, és további 3000 lakosnak fel kell készülnie arra, hogy esetleg nekik is ki kell költözniük.
Jerry Brown kaliforniai kormányzó rendkívüli állapotot hirdetett ki Kern megyében.

MTI