Profi futball nélkül maradt Kárpátalja


Eldőlt, hogy a 2016/2017-es szezonban nem lesz kárpátaljai futballklub az ukrán élvonalban, másod- és harmadosztályban sem. Hosszú idő után maradt profi csapat nélkül a megye.

Az Ukrán Professzionális Labdarúgó Liga (Premier Liga) vezérkarának pénteki ülésén megtárgyalták és elfogadták a klubok nevezését a másod és harmadosztály 2016/2017-es szezonjára. Az előzetes tervek szerin július 24-én rajtoló új idényben a korábbi elképzelésekkel ellentétben 16-ról 18 csapatosra bővítették mindkét osztály mezőnyét.
A bővítés kapcsán egy nappal korábban olyan sajtóhír röppent fel, hogy többek között a jelenleg a megyei első osztályban szereplő Ungvári FC kérte felvételét a sportág harmadik vonalába. Ám úgy fest az információ kacsának bizonyult, ugyanis az Ung-parti klub nem szerepel a pénteken nyilvánosságra hozott nevezési listán. Így végleg eldőlt, hogy a következő szezonban nem lesz kárpátaljai futballklub az ukrán élvonalban, másod- és harmadosztályban sem.

Emlékeztetőül az előző szezonban az ukrán élvonaltól búcsúzó Ungvári Hoverla, nem kapott indulási licencet erre az idényre és kizárták az ukrán Premier Ligából.