Timosenko Jacenyukhoz hasonlította Hrojszmant


Julija Timosenko, a Batykivscsina párt vezetője úgy véli, amennyiben a kormány nem csökkenti a kommunális szolgáltatások díját, akkor az első téli számlák láttán az ukránok fellázadnak majd.
„Hrojszman ugyan olyan, mint Jacenyuk volt, csak bajt hoz Ukrajna számára. Mindenkit, aki velük dolgozik – mint Pavlo Rozenko miniszterelnök-helyettes, aki azt tanácsolja a vidéken élőknek, hogy mondjanak le a gázról – le kellene váltani. Ők a néppel együtt temetik ezt az országot. Csak egy megoldás van, hogy ezeket az embereket eltávolítsák a kormányból” – mondta Tyimosenko megjegyezve, hogy Hrojszaman kormányának rendeznie kell a kommunális tarifákat, különben fellázad az ország.
„Elmondhatom, hogyha Hrojszman nem csökkenti a gáz és más közüzemi tarifák díját, akkor az emberek egyszerűen fellázadnak ellene. Amikor az ukránok kézhez kapják majd a novemberi számlákat, akkor egyszerűen csak elsöprik az egész kormányt. Amennyiben ezt nem értik, akkor szükség van valakire, aki elmagyarázza ezt nekik” – tanácsolta Timosenko.