Ukrán felszólítás Orbán Viktornak


A Magyarországon élő ukránok azt várják el Orbán Viktortól, hogy támogassa ő is az Oroszország elleni szankciós politikát.

A magyarországi ukránok szervezetének vezetője, Kravcsenko Jurij nyílt levelet írt Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének. A levélben szervezetük tagsága nevében felkéri Orbán Viktort, hogy támogassa az Oroszország elleni szankciókat.

„A magyarországi ukrán közösség azzal a kéréssel fordul Magyarország Kormányához, valamint az Európai Unió állam- és kormányfőihez, hogy támogassák a kelet-ukrajnai katonai agresszióval összefüggésben az Orosz Föderáció ellen bevezetett szankciók meghosszabbítását a minszki megállapodások teljes végrehajtásáig”

– írja a levélben. Megemlíti, hogy a jószomszédság politikájának nélkülözhetetlen eleme azoknak a nemzetközi intézkedéseknek a támogatása, amelyek célja Ukrajna területi egységének visszaállítása. A magyarországi ukrán közösség támogatja a két ország baráti kapcsolatának elmélyítését – közölte a Mukachevo.

Ljubov Nepop, Ukrajna magyarországi nagykövete köszönetet mondott az ukrán közösségnek ezért a lépésért és Magyarország kormányának is, hogy ATO-ban részt vett katonák gyermekeit fogadjat, illetve ATO-ban megsérült katonák kezelését vállalja. „Ukrajnának további segítségre is szüksége van Magyarország részéről és számít is rá” – írta a nagykövet közösségi oldalán.