Börtönbe küldtek egy diákot, mert csalt a vizsgán


A 17 éves Ruby Rai a legjobb záróvizsgát írta az indiai Bihár államban, de miután újra megíratták vele a tesztet, csúfosan megbukott. A fiatal lányt csalás miatt két hétre börtönbe küldték – írta a nol.hu.

Rubyt, miután megírta az állam legjobb érettségi vizsgáját, egy tévécsatorna meginterjúvolta. Amikor a lányt arra kérték, hogy betűzze le a „political science” kifejezést (ebben a tárgyban érte el a legjobb eredményt), hibázott, sőt, félreértve a témát, a főzésről akart beszélni. Az interjú vírusként terjedt el Indiában és természetesen eljutott a Bihár állami oktatási testülethez is, akik gyanút fogtak és arra kötelezték a lányt, hogy ismételje meg a vizsgát.

A 17 éves lány depresszióra hivatkozva próbálta megúszni az ellenőrzést, de végül szombaton egy héttagú bizottság előtt számot kellett adnia a tudásáról. Mint kiderült, a legelemibb kérdésekre sem tudja a választ, a legmegdöbbentőbb mégis az volt, hogy amikor arra kérték, írjon néhány sort a hindu költőről, Tulsidasról (1532–1623). Ruby mindössze annyit írt: „Tulsidas ji pranam”, azaz Üdvözletem Tulsidasnak.

A bukás után a lányt csalással gyanúsították meg és bíróság elé állították, ahol kéthetes, börtönben letöltendő vizsgálati fogságra ítélték. A védelemnek most arra kell bizonyítékot szereznie, hogy a lány kiskorúnak tekinthető ebben az ügyben.