Klicsko: ez most nem az övekről szól


Július 9-én kapott volna visszavágási lehetőséget az őt tavaly novemberben legyező Tyson Fury ellen a korábbi nehézsúlyú világelső Vlagyimir Klicsko.

A 40 esztendős ukrán bunyósnak azonban várnia kell – a jelen állás szerint október 29-ig – hogy revansot próbáljon venni a hatalmas briten, akinek múlt héten megsérült a bokája és így kénytelen volt elhalasztani a meccset – írta a Profiboksz. Klitschko addig sem a tenyerét olvasgatja, hanem folytatja az edzéseket, hiszen első-számú célja, hogy legyőzze Fury-t, elmondása szerint a WBA és WBO övek most nem is annyira érdeklik:

“Ez most nem a címekről szól, azok másodlagosak. Ez az ember legyőzött engem, a legfontosabb most tehát Tyson Fury, és ez személyes ügy. Természetesen tisztelem a világszervezeteket, ugyanakkor ez kicsit frusztráló, hogy éveken át, kemény munkával, nehéz tárgyalásokon begyűjti őket az ember, és számos alkalommal kockára teszi, majd egyszer csak puff, és már szétrepültek a szélrózsa minden irányába. Vicces volt egyébként, mert amint elment a macska, nekiálltak cincogni az egerek. Izgalmasabb így persze az egész történet, mert több bajnok van és jobban beindult az ökölvívás vérkeringése. Én mindenesetre most azt várom, hogy bosszút álljak, ráadásul az ellenfelem otthonában. A felkészülésem az előző meccsre nem sikerült rosszul, viszont ahhoz, hogy teljesen sikeres legyél, a fejedben is mindennek a helyén kell lenni. Nem kell sokat változtatnom, csak finomítani néhány dolgon és máris teljesen más lesz a vége. Bízom a tapasztalatomban. Kaptam már ki korábban is, és mindig sikerült még erősebben visszatérni.”