Ismét világbajnok a kárpátaljai aggastyán


Három aranyéremmel tért haza a fehéroroszországi Vicebszkben megrendezett súlyzó-zsonglőr világbajnokságról a 76 éves nagyszőlősi Volodimir Sztrileckij.

A kárpátaljai aggastyán eredményeivel, mégpedig az 1997-óta szerzett 33 világbajnoki elsőségével már korábban bekerült a Guinness Rekordok könyvébe, emellett számos Európa-bajnoki éremmel is büszkélkedhet.
Ahogy eddig szinte minden alaklommal, a legutóbbi fehéroroszországi versenyen is a sportág kárpátaljai veteránja képviselte Ukrajnát. Ahogy korábban ezúttal sem talált legyőzőre a 75-79 évesek korcsoportjában, három számban is felállhatott a dobogó csúcsára.

Nem volt egyszerű az újabb vb-címek megszerzése, ugyanis Sztrileckij egy vele készült interjúban viccesen megjegyezte, hogy három aranyérem mellett egy ájulást is összeszedett. Ugyanis az egyik verseny után elveszítette az eszméletét, mivel még az ódaúton lebetegedett. Az azóta hazatért nyugdíjas már kikezelte magát, állítása szerint utolsó 900 hrivnyáját gyógyszerekre költötte. Egészséges és 1297 hrivnyás nyugdíjából már a következő világversenyre gyűjt.