Szimulált terrortámadás Ungváron


Péntek kora délután robbanásokat és lövöldözést lehetett hallani a kárpátaljai megyeszékhely polgármesteri hivatalánál, mint kiderült a helyszínen nagyszabású terrorelhárítási gyakorlatot tartanak a rendőrség, a Nemzeti Gárda, a titkosszolgálat, a határőrség és a katasztrófa-elhárítás egységei.
A közlemény szerint a gyakorlat célja, hogy a hatóságok javítsák a reagálási képességüket egy olyan terrortámadás esetén, amelyet valamilyen nyilvános helyen követnek el. Ezúttal a polgármesteri hivatal épülete ellen elkövetett támadást szimulálnak.

IMG_8464
A kora délutántól estig tartó gyakorlat során azt színlelik, hogy az épületet fegyveresek szállták meg és túszokat ejtettek. A hatóság emberei kiürítették és lezárták a városháza előtti Posta teret és a környező utcákat. A környéken gépfegyveres katonák és rendőrök posztolnak, több tűzoltóautó és mentőautó parkol a közelben.

IMG_8472
Túsztárgyalókat küldtek be az épületbe, de az állterroristák nem hajlandóak tárgyalni. A fegyveresek és az egyenruhások között állóháború alakult ki, aminek nem mindenki örül, ugyanis sokan nem tudják megközelíteni a lezárt területen parkoló autóikat. A lezárások miatt a belváros utcái bedugultak, a gyalogosoknak is nagyot kell kerülniük.
Sajtóértesülések szerint a gyakorlat 19 óráig (közép-európai idő) tart majd.