Újra engedélyezték a vasúti szállításokat DonbásszraUkrán Állami Vasúttársaság (Ukrzaliznica) közleményben tudatta az Interfax-Ukraina hírügynökséggel, hogy június 25-től újraindítja a vasúti teherforgalmat a kelet-ukrajnai felkelők által felügyelt Donyecki területekre.

„Június 1 és 24 között életben volt egy konvenció, amely korlátozta a vasúti áruszállítást az érintett területeken, ám június 25-től újraindítja a vasúti teherforgalmat” – áll a vasúttársaság közleményében. Az ukrán energiavállalatok már nagyon várták a korlátozás feloldását, hisz így újra érkezik „A” típusú kőszén Ukrajnába.
„A szállítások szüneteltetésének oka előbb a vasúti sztrájk volt azon az oldalon, de az már megszűnt. Ezalatt a harcok miatt megrongálódott a vasúti infrastruktúra, de ezt most helyrehozták.

“A helyzet naponta változik, ezért nehéz megmondani, hogy mikor újulnak meg a szállítások” – nyilatkozta Dmitro Maljar, a DTEK Energo kereskedelmi részlegének igazgatója. Az ukrán fennhatóság alatti területeken lévő szén nem felel meg minden hőerőmű számára, ezért akadálytalan energiatermeléshez stratégiailag fontos, hogy megfelelő minőségű szénhez jussanak az erőművek.


Lájkolta már a KárpátHír Facebook oldalát?