Ungvári pólóarany az ukrán bajnokságon


Az ungvári Dinamo nyerte az országos fiú ifjúsági vízilabda-bajnokságot, a serlegeket és emléklapokat csütörtökön a városháza tanácstermében adták át a győztes csapat tagjainak és a szakmai stábnak.
A díjátadó ünnepségen Robert Levickij, a Kárpátaljai Vízisport Szövetség elnöke köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy a 12 éves gyerekek a kárpátaljai pólósport történetének eddigi legnagyobb sikerét érték el. Hozzáfűzte, az első helyért járó érmek és oklevelek mellett a csapat tagja a sportmester-jelölt minősítést is megszerezték.
Iszrafil Vaszilkin, az egyesület vezetőedzője felszólalásában emlékeztetett arra, hogy ez a harmadik érme a csapatnak, hisz korábban kétszer is másodikak lettek. A szakember szerint a mostani elsőség a szisztematikus és kitartó munka gyümölcse. A tréner megjegyezte, hogy hasonló siker kapujában áll a 2002-es korosztály, mely az élről várja a harmadik zárforduló küzdelmeit.
Az okleveleket és a kupákat Bohdan Andrijev Ungvár polgármestere nyújtotta át, a győztes csapat tagjainak és a szakmai stábnak, a szövetség képviselőinek. Ráadásként a bajnokcsapata egy nyolcfős budapesti egyhetes edzőtábort kapott ajándékba.