Eddig 13-an fulladtak vízbe Kárpátalján


A megyei katasztrófa-elhárítási szolgálat adatai szerint idén eddig összesen tizenhárman fulladtak vízbe Kárpátalján, tavaly ugyanebben az időszakban 16 ilyen jellegű haláleset történt. 2015-ben összesen 44-en fulladtak vízbe.

Június 30-án 14:30 körül bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint egy holttestet találtak a Tiszában Bustyaháza és Visk közötti szakaszon. Az áldozat egy 1966-os bustyaházai születésű férfi, akit napok óta eltűntként tartották nyilván. A holttestet kiemelték a vízből és átadták a hatóságoknak, a halál okát és körülményei még vizsgálják.

Ugyan ezen a napon egy 23 éves kaszonyi lakos fulladt a Beregdédai tóba. A fiatal férfi barátaival pihent a tóparton. Éjjel tízkor a férfi otthagyva mobiltelefonját és személyes tárgyait és elment valahová. A barátai azután kezdtek aggódni, hogy a fiatal férfi nem tért vissza és ezután bejelentést tettek a 102 telefonszámon. A helyszínre érkezett rendőrök az ezután férfi keresésébe kezdtek, akinek a holttestét a vízben péntek reggel találták meg.