Ismeretlen fegyveresek túszokat ejtettek egy étteremben


Ismeretlen fegyveresek legalább kilencfős csoportja pénteken túszokat ejtett a bangladesi főváros, Dakka kormányzati negyedének egyik külföldiek által is előszeretettel látogatott étteremben – közölte a helyi sajtó.

A Times of India indiai lap szerint a túszejtők és a rendőrök között kialakult lövöldözésben legalább egy rendőr életét vesztette és 35 ember megsebesült.

Bangladesi televíziós adók szerint a támadók a főváros Gulshan kerületében lévő éttermének vendégeit és dolgozóit ejtették túszul.

A bangladesi rendőrfőnök szerint több külföldi is van a túszok között.

Értesülések szerint a biztonsági szolgálatok nagy erőkkel lezárták a területet, lövöldözésre került sor és robbanások hallatszottak.

A Jamuna helyi televíziónak nyilatkozó egyik alkalmazott – aki el tudott menekülni az étteremből – azt állította, hogy a támadók azt hajtogatták: Allahu Akbar! (Allah a legnagyobb). Szerinte a támadóknál fegyverek és robbanóanyag is volt.

Benazir Ahmed, az RAB elit bűnmegelőzési erők parancsnoka elmondta: a biztonsági erők arra törekszenek, hogy megmentsék az étteremben rekedt emberek életét.

MTI/