Svájci szigor a bevándorlókkal szemben


Elutasították két muszlim lány állampolgársági kérelmét a svájci hatóságok, miután azok vallásukra hivatkozva nem voltak hajlandóak fiúkkal együtt úszni. A 12 és 14 éves, Baselben élő lányok hónapokkal ezelőtt nyújtották be állampolgársági kérelmüket, de az ügy után a svájci hatóságok megtagadták a kérelmüket – közölte a Délhir.info.

A lányok azt mondták, vallásuk tiltja hogy fiúkkal együtt ússzanak, azonban a hatóságok szerint ezzel megsértették az állampolgárság feltételeit, mivel az órák a tanmenet részét képezik.

A honosítási bizottság elnöke elmondta: bárki, aki nem felel meg a feltételeknek megsérti a törvényt, így nem honosítható. A svájci szabályok elsősorban az asszimilációt tartják szem előtt, a nem megfelelő integráció miatt pedig már korábban is tagadtak meg állampolgársági kérelmeket, többek között amikor két fiú vallásuk miatt nem volt hajlandó kezet fogni a tanárával.

Most valószínűleg sokan vallási intoleranciával vádolják Svájcot, de gondoljunk csak bele: vajon pl. egy európai polgárt hasonló helyzetben hogyan tolerálnának a muszlim világban?