Jövőre 5,2 milliárd forintot biztosítanak Erzsébet-táborokra


Jövőre 5,2 milliárd forintot biztosít a központi költségvetés az Erzsébet-táborokra – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfőn a Fejér megyei Mezőszilas általános iskolájában, ahol a nyáron Napközi Erzsébet-táborokat tartanak.

Czibere Károly hangsúlyozta, hogy a kormány elkötelezett a program folytatása mellett, az idén 4,4 milliárd forinttal támogatják és a tavalyi 75 ezernél jóval több, 90 ezer gyerek táborozását segítik. Hozzátette, hogy jövőre tovább szélesítik a programot, bővül a helyszínek és a résztvevők száma is, valamint fejlesztik a kárpátaljai és az erdélyi helyszíneket.

Az államtitkár rámutatott arra, hogy az Erzsébet-táborok társadalompolitikai eszközök, amelyek egyfajta küzdelmet szimbolizálnak a reménytelenséggel és a kilátástalansággal szemben. Hozzátette, igenis van esély arra, hogy “ne engedjék el nyáron sem a gyerekek kezét”, lehetőség van értelmes programot és a felemelkedés esélyét kínálni számukra ebben az időszakban is.

mti