Fellázadtak az ukrán katonák ellen


Keddre virradó éjjel a Donyeck megyében található Toreck (korábban Dzserzsinszk) város nagyjából száz lakója megpróbálta blokkolni az ukrán hadsereg egységeinek mozgását – írta közösségi oldalán Vjacseszlav Abroszkin Donyeck megye főrendőre.

„Toreckben körülbelül 100, zömében büntetett előéletű ittas személy, köztük nők is, megpróbálták korlátozni a katonáink mozgását a városban. Az esethez riasztották a rendőrség” – írta a rendőrparancsnok.

A helyzet stabilizálása érdekében Abroszkin is a városba érkezett. A rendőrség felvilágosító munkába kezdett és megpróbálta elmagyarázni az embereknek, hogy törvénysértést követnek el.

„Egy részeg csoport, akiket provokátorok vezettek nem volt hajlandó teljesíteni a törvényes követeléseinket ezért parancsba adtam, hogy szüntessék meg a blokádot és fogják el a legaktívabb résztvevőket” – írta a rendőrparancsnok megjegyezve, hogy a város vezetője nem vett részt ebben a munkában, csak oldalról szemlélte az egészet. A tüntetés végül békésen feloszlott, a hangadókat előállították.