Hazatért a válogatott, fél Izland kiment tombolni (videó)


Hazatért az izlandi labdarúgó-válogatott, amely vasárnap 5–2-es vereséget szenvedett a házigazda Franciaországtól az Európa-bajnokság negyeddöntőjében. A Lars Lagerbäck és Heimir Hallgrímsson által irányított nemzeti csapat elképesztő fogadtatásban részesült Reykjavíkban.

Az izlandi válogatott tagjait a Keflavík repülőtérről nyitott tetejű busszal szállították az Arnarholl Parkba, ahol többezres tömeg fogadta a csapatot. A város híres kikötőjében Ólafur Ragnar Grímsson köztársasági elnök és Sigurdur Ingi Jóhannsson miniszterelnök köszöntötte a csapatot.

A beszámolók szerint a legnagyobb ovációt nem a játékosok, hanem a leköszönő Lars Lagerbäck szövetségi kapitány kapta, aki óriási szerepet játszott az izlandi labdarúgás felemelkedésében. A svéd szakember megköszönte a szurkolók támogatását, majd hozzátette, mindig otthon érezte magát a 330 ezer lakosú szigetországban.

A beszédek után a játékosok csatlakoztak a tömeghez, amely a szokásos módon, a „Hu!” felkiáltással és az azt kísérő, fokozatosan gyorsuló tapssal köszöntötte a csapatot.

Forrás: NSO