Íme, az Iszlám Állam által leggyűlöltebb országok


Az Isz­lám Állam nyil­vá­nos­ságra ho­zott egy tér­ké­pet, melyen azt szemléltetik, mely országok vannak a legnagyobban baj­ban.

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vezetői nem viccelnek. Pontosan tudják, hogy a legnagyobb eredményt azzal érik el, ha rettegésben tartják az embereket.Ennek pedig a legjobb módja, ha folyamatos fenyegetettség alatt tartják a civileket.

A terrorszervezet most egy olyan térképet hozott nyilvánosságra, ahol az európai országokat aszerint kategorizálják be, hogy hol mekkora esélye van egy következő terrortámadásnak. Ezt úgy is lehet értelmezni, hogy a leginkább veszélyeztetett országokban van a legkiépítettebb hálózata az Iszlám Államnak.

Az angol Mirror cikke mutatja, hogy négy részre sorolják az országokat. A vörös szín jelzi a legnagyobb bajt, ők vannak a legnagyobb rizikónak kitéve. A barna szín egy általános veszélyhelyzetet mutat, a sárga szín az alap rizikójú területekre vonatkozik, míg a szürke arra utal, hogy minimális a támadás esélye.

Nem kizárt, tehát, hogy csak a félrevezetés miatt hozakodtak elő ezzel a térképpel. Érdekes egyébként, hogy a környező országokban csak Szerbia kapott “magasabb” besorolást, pedig azt gondolnánk, hogy a sok migráns miatt Ausztria nagyobb veszélyben lehet.

Ha hiszünk a térképnek, akkor idén leginkább Csehországba, Lengyelországba, Svájcba és a balti országokba érdemes utazni, ott ugyanis a legalacsonyabb egy esetleges támadás lehetősége.

(MTI nyomán)