Távozik a Brexit kiötlője


“Soha nem voltam és soha nem akartam megélhetési politikus lenni” – jelentette ki Nigel Farage, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) vezetője miután lemondott pártelnöki tisztségéről.

 

“Ennél többet nem is érhetnék el, ezért úgy gondolom, most jött el a megfelelő alkalom arra, hogy leköszönjek” – tette hozzá.

A brit EU-tagság feladásáért kampányoló legnagyobb brit politikai párt első embere hangsúlyozta, azzal, hogy a referendum a Brexit-pártiak győzelmét hozta, mindent elért, amelyért küzdött, ezért most visszavonul. Teszi mindezt úgy, hogy pártját sikerült ígéretes politikai helyzetbe hoznia  – írja a CNN.

Azt is elmondta, hogy “az üzleti életből érkezett a politikába azzal a céllal, hogy Nagy-Britanniát egy önrendelkező nemzetté tegye.” Miután ezt sikerült elérniük a szisztematikus Brexit-kampánnyal, “nem akarok megélhetési politikussá válni.”

“A Brexit-kampány során végig azzal a szlogennel jártam az országot, hogy vissza akarom kapni az országom. Most, hogy ez megtörtént, szeretném visszakapni az életem” – jelentette ki búcsúzóul Farage.