Véres merénylet Indonéziában


Egy öngyilkos merénylő megtámadta a rendőrség épületét Közép-Jáván. Az incidens során meghalt a támadó és megsérült egy rendőrtiszt.

 

Kedd reggel, a Ramadán utolsó napján Surakartában egy öngyilkos merénylő támadta meg a helyi rendőrség épületét. A támadó egy motorral érkezett a helyszínre, majd a bejárati kapunál felrobbantotta magát. Az indonéz titkosszolgálat szerint még egy csoport sem vállalta a felelősséget a támadásért, de erős a gyanú, hogy az Iszlám Állam állhat a merénylet mögött.

A rendőrség úgy tudja, a 30 éves Nur Rohman volt az elkövető. A támadásról több képet is feltöltöttek a közösségi oldalakra.

A hatóságok már január óta készültségben vannak a szigetországban, az első hónapban Jakartában történt terrortámadás – akkor 7 ember halálát okozta az Iszlám Állam merénylete. Egy héttel ezelőtt Malajziában egy helyi bárba az Eb-meccsek nézése közben dobtak egy gránátot a szurkolók közé. Ennél az esetnél is kiderült, hogy az Iszlám Állam helyi szervezete adta a támadóknak az instrukciót.