Doppinggyanúba keveredett az ukrán válogatott


Az ukrán labdarúgó-válogatott franciaországi szálláshelyén nagy mennyiségű gyógyszerkészítményt és használt fecskendőket talált egy német oknyomozó oldal, a Correctiv.org egyik újságírója – közölte az ukrán 24 csatorna a belga Het Nieuwsblad hírportálra hivatkozva.
Az üggyel kapcsolatban az ukrán és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) is vizsgálatot indított, utóbbi felvette a kapcsolatot a Francia Doppingellenes Ügynökséggel annak megállapítása céljából, hogy történt-e doppingvétség. Ezzel egy időben a Correctiv közölte, hogy az általuk talált szerek nem szerepelnek a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) tiltólistáján.
Az Ukrán Labdarúgó Szövetség szerdán közleményben cáfolta a vádakat, megjegyezve, hogy a sajtóhírekkel ellentétben az UEFA nem is indított vizsgálatot, miután a labdarúgóknál végzett vizsgálatok során, egy esetben sem merült fel doppingvétség gyanúja.
A nyilatkozatból kiderül, hogy a hír megjelenését követően az ukrán szövetség megküldte az UEFA-nak a kontinensviadal során használt gyógyszerkészítmények listáját.
Emlékeztetnek arra, is, hogy Correctiv közölte, az általuk talált szerek nem szerepelnek a tiltólistán, ennek ellenére hivatalos megkeresést intéztek az UEFA-hoz. Az európai szövetség erre válaszolva közölte, hogy az Eb-n eddig elvégzett 1818 doppingvizsgálatból egy sem lett pozitív.