Hat nap alatt tizenhárom katonát vesztett az ukrán hadsereg


Az utóbbi hat nap során 13 ukrán katona vesztette életét, 59 pedig megsebesült a kelet-ukrajnai terrorellenes hadműveleti (ATO) övezetben – jelentette ki a Legfelső Tanács keddi plenáris ülésén Ivan Vinnik a parlament nemzetbiztonsági és védelmi bizottságának titkára.
Felszólalásában a parlamenti képviselő kiemelte, hogy újból élesedik a helyzet Kelet-Ukrajnában a frontvonal mentén.

„Az ellenség nehéztüzérséggel lövi az ukrán hadsereg állásait”

– fogalmazott Vinnik.
Az UNIAN hírügynökség beszámolójában emlékeztet arra, hogy az elmúlt nap szolgálatteljesítés közben két ukrán katona elesett, négyen pedig megsebesül. Andrij Liszenko, az elnöki hivatal hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője keddi kijevi sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy egy botlódrótos gyalogsági akna végzett a két ukrán katonával Szlavne település közelében.

Az LNR jelentése szerint az ukrán hadsereg 16-szor nyitott tüzet a területükre. Támadás érte Kalinovka, Sztanyica Luganszkaját, Lozovojét, Kalinovo, Mologyozsnoe települést – írják a felkelők hirügynökségei. Az ukrán haderők BMP-vel, automata gránátvetővel és lőfegyverekkel lőttek. Lőttek a donyecki irányvonalon is. Gorlovkát 120 mm-es nehézfegyverekkel bombázták. A donyecki területeken támadás alá került Zajcevo, Szosznovszkoe, Szahanka, Sztarmohijalovka is. Az elmúlt nap a donyecki területekre összesen 206 aknát lőttek.