Meghalt két ajdaros


Július 11-én kora reggel felrobbant két ajdaros katona. A két önkéntes egy úgynevezett raztyazskára lépett, ami egy gránátra kötött huzal.

A robbanás Donyeck megyében történt Taramcsuk település mellett. Egy harmadik ember is megsérült, de ő nincs életveszélyben. A donyecki felkelők július 12-én hajnali ötig 56-szor szegték meg a tűzszünetet. A donyecki, mariupoli és luganszki irányvonalon. Állítólag 120 mm és 82 mm-es aknavetőket is használtak. Támadás érte Avgyijivkát, Zajcevót és Sirokinót is – tudatta az ATO sajtóosztálya.

Az LNR jelentése szerint az ukrán hadsereg 16-szor nyitott tüzet a területükre. Támadás érte Kalinovka, Sztanyica Luganszkaját, Lozovojét, Kalinovo, Mologyozsnoe települést – írják a felkelők hirügynökségei. Az ukrán haderők BMP-vel, automata gránátvetővel és lőfegyverekkel lőttek. Lőttek a donyecki irányvonalon is. Gorlovkát 120 mm-es nehézfegyverekkel bombázták. A donyecki területeken támadás alá került Zajcevo, Szosznovszkoe, Szahanka, Sztarmohijalovka is. Az elmúlt nap a donyecki területekre összesen 206 aknát lőttek.