4 órára leállnak a TV2 csatornái


Műszaki okok miatt többórás műsorszünet lesz a TV2 csatornáin.

Július 28-án hajnali 2:00-től 6:00-ig az adáslebonyolítóban a kijátszó rendszer frissítését végzik, hogy a későbbiekben a mostaniak mellett, az új kábelcsatornákat is tudják kezelni. A beavatkozás teljes leállást igényel, így ezen időszak alatt nem lesz adás a TV2-n, a SuperTV2-n, a FEM3-on és a vadonatúj Mozi+ csatornán sem, számolt be a sorozatwiki.hu.

A műszaki intézkedés hátterében az áll, hogy a TV2 csoport jelentősen bővülni fog. A májusban megrendezett Média Hungary 2016 konferencián számoltak be a médiacsoport portfólió fejlesztési terveiről, melynek keretében 9 új csatornát indít a társaság. A bővítés során az elmúlt 15 év legnagyobb program-invesztíciója valósul meg, amely reményeik szerint merőben átrendezi majd a piaci viszonyokat.

Akkor azt közölték, hogy hamarosan indul az Izaura TV, amire a telenovellák rajongói számára, míg a gasztronómia kedvelőit a Chili TV célozza meg. Zenebutik néven zenecsatornája is lesz a csoportnak, a JOY TV pedig elsősorban az életmód, az egészség, a divat, az otthon és az utazás világáról informál majd. A portfólióban eddig is sikeresen működő FEM3 magasabb fokozatra kapcsol és az újrapozícionálás után PRIME néven megújult tartalommal várja a nézőket. A PRIME a tervek szerint a TV2 Csoport prémium, általános szórakoztató csatornája lesz. A Kiwi TV, a mesecsatorna, amely a tervek szerint rövid időn belül az ország egyik legkedveltebb televíziójává válik a legfiatalabb korosztály körében. A TV2 filmeket sugárzó adója, a Mozi+ pedig a héten már el is startolt.