Ukrajnában is jól fogy a Lexus


A Lexus Europe több mint 36 000 darab gépkocsit adott el az idei év első hat hónapjában: minden idők legjobb első féléves eredménye 16 százalékkal haladta meg 2015 azonos időszakának teljesítményét.

A térségen belül kiegyensúlyozott növekedést mutatott a márka, amely több piacon, így Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Belgiumban, Írországban, Lengyelországban és Ukrajnában is számottevő fejlődést könyvelhetett el. Kiemelkedő eredmények születtek Oroszországban, ahol a márka 2,8 százalékponttal 14,4 százalékra növelte piaci részesedését 2016 első félévében – közölte az mmonline.hu.

A Lexus Europe által lefedett régió minden térségében komoly gyarapodást könyvelhetett el a márka. Húsz százalékot meghaladó növekedést regisztráltak Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Lengyelországban, Közép-Európában (Magyarország, Cseh Köztársaság és Szlovákia), a balkáni térségben, Belgiumban, Írországban és Izlandon.

Oroszországban a Lexus eladásai 17 százalékkal emelkedtek, miközben a prémium szegmens összességében 6 százalékkal zsugorodott. 2016 első félévében összesen 11 089 autót adott el itt a Lexus, amely ezzel az orosz prémium piac 14,4 százalékát (+2,8 százalékpont) tudhatja magáénak. Jelen pillanatban Ukrajna a Lexus Europe legdinamikusabban növekvő nemzeti piaca (+256%; 3,2 százalékponttal 8,9 százalékra emelkedett piaci részesedés.)