DVBBS-botrány: Bilincsben vitték el a Balaton Sound fellépőit


Bilincsben vitték vissza a reptérről Siófokra azokat a zenészeket, akiknek az öltözőjében eszméletlen lányokat találtak a hétvégi fesztiválon – tudta meg a hvg.hu.

Bilincsben hozták vissza Ferihegyről Siófokra a rendőrök azt a két kanadai zenészt, akiknek a Balaton Soundon adott szombati koncertjük után félájult lányokat találtak az öltözőjében. A portál információi szerint használt óvszert is találtak a helyszínen, igaz, a rendőrség korábban azt nyilatkozta, hogy nem merült fel nemi erőszak gyanúja.

A hvg.hu úgy tudja, hogy végül nem hatan, hanem heten mentek be az öltözőbe. A lányoktól állítólag azt is megkérdezték, hogy elmúltak-e 18 évesek. Később pedig magukra zárták az ajtót és állítólag még a fesztivál biztonsági főnöke sem mehetett be. A zenészeket később elengedték.

A látogatóktól hermetikusan elzárt részen, a fesztivál legjobban őrzött területén, a fellépők öltözőkonténerében a földön fekve találták meg a három eszméletlen lányt. Nem tudni, hogy a DVBBS nevű formációnak mi köze van ehhez, de tény, hogy ez az ő öltözőjük volt. Hétfőn hatalmas megdöbbenést váltott ki az a hír, hogy a kanadai zenekar öltözőjében három lányt is eszméletlenül találtak. Közben az is kiderült, hogy az egyikük az ismert műsorvezető, Bényi Ildikó lánya.

“Takarítani mentek be utánuk, ekkor vették észre, hogy két fiatal lány ájultan fekszik az öltözőben” – meséli a portálnak egy informátor. Hozzátette, azonnal mentőt hívtak hozzájuk, akik na­gyon gyorsan ki is értek. Azt mondják, az egyik lány édesanyja percekkel ezután már tudomást szerzett a dologról, azonnal rendőrt hívott, feljelentést is tett.

Az esetet követően fordult akciófilmbe illőre a dolog, mivel a zenekar tagjai ugyanis megérkeztek közben Budapestre, ahonnan a reptérre hajtottak, hogy el­hagyják az országot. Ott érték el őket a rendőrök. Azt egyelőre nem tudni, milyen in­tézkedés történt, a fiúk tudták-e tisztázni magukat, végül elengedték-e őket.

A portál kereste a Somogy Megyei Rendőr-fôkapitányság sajtóosztályát is, de vasárnap lévén nem tudtak érdemi információ­val szolgálni, hétfőn adnak tájékoztatást az ügyben. A DVBBS-nek vasárnapra Németországban volt meghirdetve egy újabb koncertje, de nem tudni, végül eljutottak-e oda.

A zenekar tagjai hívták fel a lányokat a színpadra

Ami az előzményeket illeti, a Bors úgy tudja, hogy a két lány a koncerten az első sorban szórakozott, a zenekar tagjai felhívták őket a színpadra, majd később az öltözőbe is. Gyakorlatilag ezt erősítették meg kérdésünkre a Sziget Iroda szervezői, akik példás gyorsasággal intézkedtek, amikor észlelték a bajt.

“A kanadai DVBBS duó szombati, kora esti koncertje alatt a zenekar tagjai a rajongótáborból néhány lányt hívtak fel a színpadra, majd a koncert után a backstage-be, az öltözőjükbe” – nyilatkozta az iroda munkatársa, akinek a kollégái találtak rá az öltözőben hagyott, rosszul lévő lányokra a köncertet követően. Hozzátette, azonnal értesítették a Sound egészségügyi szolgálatát, majd a rendőrséget is. A lányok a zenekar vendégeként voltak ott, beszökni nem lehet, szigorúan védik ezt a területet. A formáció szigetes koncertjét a történtek miatt le­mondták.