Kézilabda: Megkezdte a felkészülést a Kárpáti


Július 11-én megkezdte a felkészülést a 2016/2017-es szezonra az Ungvári Kárpáti kézilabda csapata. Az országos élvonalbeli női kézilabda-bajnokságban szereplő csapatban jelentős változások történtek a nyári szünet alatt.
„A csapatból Darina Kot, Ivanna Mihovics, Marina Lebegyeva, Darija Nocsnik, Elena Koszik, Beata Cubina, Nagyezsda Voronova és Viktória Babij távozott, gyakorlatilag 8 alapember – nyilatkozta az Ukrán Kézilabda Szövetség honlapjának Borisz Petrovszkij a Kárpáti vezetőedzője. A játékosok már évek óta Ungváron kézilabdáztak, mindent elértek amit lehetett Ukrajnában, úgy döntöttek magasabb szinten folytatják.”
Petrovszkij elárulta, hogy Kot Törökországban, Mihovics Magyarországon folytatja, külföldre szerződne Cubina és Lebegyeva is. Koszik a Halicsankába igazolt, Voronova lehet, hogy befejezi a pályafutását.
A vezetőedző szerint a klub anyagi helyzete stabil, csupán fiatalításba kezdtek. Petrovszkij az új szerzeményekről nem beszélt, annyit viszont elárult több játékos is próbajátékon van az elmúlt szezonban második helyen végzett klubnál. Ungváron kezdték meg a felkészülést, a jelentős változások várhatóan a csapat stílusára is kihatnak majd. A kitűzött célokról egyelőre nem akart nyilatkozni az edző azzal az indokkal, hogy még csak most kezdték az alapozást.