Pénzmosási gyanúba keveredett a kijevi ex polgármester fia


Spanyolországban letartóztattak tíz külföldit, akik a rendőrség gyanúja szerint legalább 10 millió eurót próbáltak tisztára mosni.
A letartóztatottak többsége orosz és ukrán állampolgár, tudatta a spanyol rendőrség. Az ukrán külügyi szolgálat a hírt megerősítve arról számolt be, hogy négy ukrán állampolgárt fogtak el a spanyol hatóságok, egy 1960-as, egy 1977-es, egy 1978-as és egy 1980-as születésű egyént.

Azt nem tisztázta a konzuli szolgálat, hogy köztük van-e Sztepan Csernoveckij, a volt kijevi polgármesternek, Leonyid Csernoveckijnek a fia.

Ezt a hírt egyébként a spanyol média hozta le. Ott úgy tudják, ő is benne volt a pénzmosásra szakosodott bűnbandában, amely elsősorban ingatlanokkal történő ügyeskedésekkel próbálta legalizálni a kétes ciprusi és Virginiai szigetekről érkező pénzeket. Az ifjabb Csernoveckij egyébként 1978 októberében született.
Kérdezték apját is az ügyről, aki csak annyit mondott, a fia barcelonai otthonában tartózkodik. De azt elismerte, járt nála a rendőrség és kérdéseket tett fel valami férfival kapcsolatban.