Hollande további merényletekre figyelmeztet


A nizzai terrortámadás mintegy ötven sebesültje még az életéért küzd – közölte Francois Hollande elnök a dél-franciaországi város kórházában péntek délután tett látogatása után.

A politikus elmondta, hogy a csütörtök esti merénylet halálos áldozatai között sok a külföldi, és gyermekek is vannak köztük.

Hollande további merényletekre figyelmeztette a franciákat valamint arra, hogy a szélsőséges csoportok elleni küzdelem harc hosszú ideig tart, mert e csoportok további támadásokat próbálnak majd elkövetni “a nyugati értékek ellen”.

Franciaország erős állam, amely túléli ezt a tragédiát is – jelentette ki az államfő, és mindenkit egységre, erőre, összetartásra szólított fel.

“Franciaországot mély szomorúság tölti el az újabb tragédia miatt. Tagadhatatlan a támadás terrorista jellege”

– tette hozzá Hollande.

Csütörtök este egy 31 éves, tunéziai származású férfi teherautójával belehajtott a francia nemzeti ünnepet lezáró késő esti tűzijátékot néző tömegbe Nizzában, közben a lövéseket adott le. Legkevesebb 84-en vesztették életüket, többtucatnyian megsebesültek, közülük 18-an életveszélyes állapotban vannak. A rendőrök megölték a merénylőt.

mti