Időközi választások voltak Ukrajnában


Időközi választásokat tartottak Ukrajna több megyéjében, miután különböző okokból hét hely üresedett meg a kijevi törvényhozásban.

Az időközi választásokat július 17-én, vasárnap rendezték. Hétfőn még nem lehetett tudni a pontos eredményeket, de kedd reggelre a Központi Választási Bizottság (CVK) már nyilvánosságra hozta az előzetes eredményeket. Miután a leadott voksok feldolgozottsága meghaladta a 90 százalékot, különösebb meglepetés már nem várható.

Voliny és Ivano-Frankivszk megyében is az Igor Kolomojszkij oligarchához köthető Ukrop jelöltje lehet a befutó. Előbbi helyen Irina Konsztankevics, utóbbi régióban pedig Viktor Sevcsenko.
Két helyen diadalmaskodhat a Batykivscsina jelöltje. Poltava megye egyik választókerületében Ruszlan Bogdan, míg Herszon megyében Jurij Odarcsenko.

Luganszk megye 114-es körzetében a Nas Kraj színeiben indult Szerhij sahov kerülhet be a parlamentbe, két helyen pedig független képviselő áll győzelemre. Dnyipropetrovszk megyében Tetyana Ricskova, Csernyihiv megyében pedig Makszim Mikitasz.

Az újonnan megválasztott képviselők legkorábban szeptemberben állhatnak munkába, az őszi ülésszak kezdetekor. Jelenleg ugyanis nyári pihenőre vonultak a honatyák.