Sevcsenko már 2012-ben kapitány lehetett volna


Az ukrán labdarúgó-válogatott élére frissen kinevezett Andrij Sevcsenko egy vele készített interjúban azt nyilatkozta, hogy már 2012-ben felajánlották neki szövetségi-kapitányi pozíciót, ám akkor nemet mondott a felkérésre – közölte egy francia lapra hivatkozva az UNIAN hírügynökség.

A kinevezését követő sajtótájékoztatón az egykori aranylabdás nem kívánt válaszolni az ukrán újságírók kérdésére, ám úgy fest a L’Equipe francia sportnapilappal kivételt tett. Egy vele készített interjúban elmondta, hogy már négy évvel ezelőtt felajánlották neki szövetségi-kapitányi pozíciót. Ahogy ő fogalmazott akkor azért mondott nemet, mert belefáradt a labdarúgásba, úgy érezte több tapasztalatra van szüksége az új feladathoz.

„Szerettem volna tapasztalatot szerezni, mielőtt elvállalom a kapitányi posztot, másodedzőként a franciaországi Európa-bajnokság jó iskola volt”

– fogalmazott a 111-szeres válogatott egykori sztárjátékos.

Sevcsenko 2012-ben vonult vissza a profi futballtól, és ez az első munkája szakvezetőként. Egyik segítője Mauro Tassotti lesz, aki pályaedzője volt a Milannál, a másik pedig a Dinamo Kijev korábbi vezetőedzője, Raul Riancho. Sevcsenkóra nem vár könnyű feladat a szeptemberben kezdődő 2018-as vb-selejtezőkön, ahol Horvátország, Törökország, Izland, Finnország és Koszovó lesz az ukrán csapat ellenfele a csoportban.