Dinnyével akarták álcázni a csempészcigit


Mintegy 110 ezer doboz cigarettát találtak a pénzügyőrök egy bolgár teherautón, amely Görögországból szállított dinnyét hazánkba. A dolog ott bukott meg, hogy a magyar „megrendelő” nem tudott saját szállítmányáról.

A pénzügyőrök egy bolgár tehergépjárművet ellenőriztek az M43-as autópálya Krak éri pihenőhelyén. A bemutatott fuvarokmány szerint a jármű 23150 kg görögdinnyét szállított Görögországból Magyarországa.

A pénzügyőrök EKÁER ellenőrzés keretében megkeresték a címzettként szereplő magyar vállalkozást, ahol úgy nyilatkoztak, miszerint a szóban forgó dinnyeszállítmányt nem a társaság rendelte meg, így azt sem tudják, hogyan kerülhetett a nevük a benyújtott okmányra.

A kormányhivatal helyszínre érkező munkatársa megállapította, hogy a dinnyék jelöletlenek, így kockázatosnak minősítette a szállítmányt és elrendelte a megsemmisítést. A szállítmány lepakolásával érte azonban a legnagyobb meglepetés a pénzügyőröket, hiszen a görögdinnyék alól, jól álcázva, kartonokba csomagolva, összesen 110 000 doboz adózatlan cigaretta került elő.

A jármű görög sofőrje elmondta, hogy a tehergépkocsit már megrakodva vette át Görögországban. A szállított cigarettáról nem volt tudomása.

A pénzügyőrök a 62 millió forint értékű adózatlan cigarettát lefoglalták, az ügyben a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt eljárást indítottak.

Forrás: NAV