Németország is szigorítana a határokon


A würzburgi támadás után szigorúbban kell ellenőrizni a határokat, nem szabad beengedni Németországba bizonytalan személyazonosságú menedékkérőket – közölte a bajor belügyminiszter. Joachim Herrmann egy rádióinterjúban hozzátette: a bevándorlási és menekültügyi hivatalnál is változtatásokra van szükség, a menedékjogi eljárást gyorsabban kell lefolytatni.

Würzburg közelében hétfőn egy 17 éves afgán vagy pakisztáni fiú támadt egy vonat utasaira, öt embert megsebesített, majd menekülés közben, miután ellenük fordult, a rendőrök lelőtték. A támadó valószínűleg az Iszlám Állam hatására, de egyedül cselekedett, és nem volt közvetlen kapcsolatban a dzsihadista szervezettel.

A Würzburg mellett egy vonaton végrehajtott baltás-késes támadás után meg kell szigorítani a határellenőrzést, nem szabad beengedni Németországba bizonytalan személyazonosságú menedékkérőket – sürgeti a bajor belügyminiszter.

Joachim Herrmann a Bayerischer Rundfunk (BR) tartományi közszolgálati médiatársaság csütörtöki jelentése szerint elmondta, hogy a határőrizetért felelős szövetségi rendőrségnek a határon fel kell tartóztatnia az érvényes iratok nélkül érkező vagy a személyazonosságukat igazolni nem tudó embereket, és ellenőriznie kell őket.

mti