Orosz szál a Seremet elleni merényletben?


Az ukrán titkosszolgálat (SZBU) hat lehetséges verzióval számol a Pavlo Seremet ismert újságíró elleni merénylet kapcsán.

Erről Jurij Tandit, az SZBU elnökének tanácsadója beszélt a 112-es hírtelevíziónak. Tételesen ugyan nem sorolta fel a szóba jöhető forgatókönyveket, de egyre kitért. A hatóságok nem zárják ki, hogy külső beavatkozásnak lehetünk a tanúi, ami az ukrán nemzetbiztonság ellen irányul. Tandit szavaiból egyértelműen arra lehet következtetni, hogy orosz szál bújhat meg a merénylet mögött. Az SZBU elnökének tanácsadója azt sem zárja ki, hogy további provokációk történhetnek, aminek célja azt demonstrálni, hogy Ukrajnában nincs állam, nincs hatékony rendvédelem. Ez a fajta szemlélet persze nem meglepő Kijev részéről, hiszen már megszokhattuk, hogy minden negatív történésért rendre Moszkvát hibáztatják, és kiáltják ki bűnbaknak…

Az orosz állampolgársággal is rendelkező újságírót szerda reggel robbantották fel abban az autóban, amellyel munkahelyére igyekezett. A kocsi nem is az övé volt, hanem Olena Prituláé, az Ukrajinszka Pravda egyik vezetőjéé.