Péntekre megjön az eső


Csütörtökön sok lesz a napsütés, de kezdetben az Alföld északi részén lehetnek erősebben felhős tájak is, majd napközben fátyol- és gomolyfelhők jelennek meg az égen. Késő délután, este a nyugati határvidéken zápor, esetleg zivatar előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatar környezetében lehetnek erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 26 és 31 fok között várható. Késő estére 19, 25 fokra hűl le a levegő.

Pénteken az Alföldön általában gyengén felhős, napos, száraz idő várható, másutt a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és szórványosan valószínű zápor, zivatar. Szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.
Szombaton az Alföldön és a Dunántúl déli részén általában gyengén felhős, napos, száraz idő várható, másutt a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és szórványosan valószínű zápor, zivatar. Szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és több helyen alakul ki zápor, zivatar. Több napsütés és kisebb esély csapadékra délkeleten ígérkezik. Az északkeleti, északi szél zivatar környezetében viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb.

Hétfőn a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és szórványosan valószínű zápor, zivatar. Az északkeleti, északi szél zivatar környezetében viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között várható.

Kedden napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel. Helyenként valószínű zápor, zivatar. Az északi szél időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Szerdán napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel. Helyenként valószínű zápor, zivatar. Az északi szél időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

mti