Elbocsátották az ittasan karambolozó rendőrt


Azonnali hatállyal elbocsátották az Ukrán Állami Közlekedésrendészet (DAI) kötelékéből azt a férfit, aki csütörtökön a kora esti órákban részegen autójával átszakította egy óvoda kerítését Ungváron.
A rendőrség tájékoztatása szerint nem ez volt az első alkalom, hogy ittasan okozott balesetet a férfi. Idén február 13-án szintén ittas állapotban vezetet, amikor a Huszti járásban áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő autóval. A férfit elbocsátották a rendőrségtől, az Ungvári Városi-Járási Bíróság pedig bűnösnek mondta ki ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségében, és 3400 hrivnya pénzbírsággal sújtotta. A rendőr fellebbezett a döntés ellen. A másodfokú bíróság hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet, így a férfit visszavették a testülethez. Csütörtöki esete után ismét elbocsátották, és büntetőeljárást indítottak ellene.

„Ha híres akart lenni, akkor híressé tesszük. Köszönjük az újságírók munkáját és elítéljük volt kollégánk tettét, aki megpróbálta megakadályozni az önök munkáját. Biztosak vagyunk benne, hogy meg lesz büntetve”

– nyilatkozta Sztepan Dovhun a megyei belügyi főosztály megbízott vezetője, megjegyezve, hogy a férfi most már örökre búcsút mondhat az egyenruhának.
Ahogy arról korábban beszámoltunk az ungvári balesetet követően a férfi vérében jelentős 2,5 ezrelékes véralkoholszintet mértek.